Tips & Cara Menggunakan 3D Crest Whitestrip Professional Effect

Salam

Today as i promise this morning, kina akan sharekan tips & cara menggunakan 3D Crest Whitestrips Professional Effect untuk result yang maksimum. Tips ini berdasarkan my own experience & jawapannya dari website 3dwhite sendiri.

Firstly, dah dapat beberapa keping pouches 3D Crest Whitestrips. This is how its look like -

Haa..ini banyak-banyak keping..
1 keping pouches ni mengandungi 2 strips yang seakan-akan selotape. 1 strips yang lebih panjang adalah untuk gigi atas & yang lebih pendek untuk gigi bawah. (too bad it is only for front teeth, gigi bongsu tak dapat merasa ye)

Berapa lama pakai?
Pemakaian 14 hari berturut-turut selama 30 minit. Setiap orang akan berbeza speedy resultnya. Ada yang sehari dah boleh nampak perbezaan. Normally halfway akan nampak perbezaan. Macam kina selepas 3 hari dah boleh nampak perubahan sedikit. Kalau nak tengok boleh ambil gambar sebelum & selepas atau tanya je orang yang tengok korang setiap hari. ''Ada perubahan tak?"
pic from google image..sebelum & selepas pakai 3D Crest White 

Bila patut pakai?
Mesti pakai sebelum gosok gigi BUKAN selepas gosok gigi. Macam kina prefer malam sebelum tidur tu. Sehari hanya sekali sahaja selama 30 minit.

Gigi rasa sensitif?
Semua produk pemutihan akan menimbulkan rasa sensitif pada gigi. As for me, mula-mula je rasa sensitif lepas tu hilang. Kalau sensitif sangat selangkan penggunaan tapi jangan asyik skip.

Kekal berapa lama?
Gigi yang putih itu tidak lah kekal selama-lamanya. Ia bertahan 6-12 bulan. Ok. Itu kira lama ye. Untuk buat gigi anda putih lebih lama, sila berpantang semasa menggunakan 3D Crest Whitestrips & selepas menggunakannya.

Apa yang kena pantang?
Bukan pantang macam bersalin tu. hihi. Just elakkan tea, coffee, coke & smoke (of course). Benda-benda ni lah yang menyebabkan gigi kuning. Kalau korang pakai ni tapi still minum so tak nampak la perubahannya.

Halal ke produk ni?
Tidak mengandungi alkohol & sebarang derivative dari haiwan. Tetapi confirm la tiada halal jakim sebab diimport dari oversea.

Pregnant & nursing boleh pakai?
Tidak berbahaya kepada pregnant ladies & nursing ladies tetapi please consult your gynae first ya. Kina pernah pakai classic whitestrips semasa 7minggu pregnant sebelum majlis bertandang. Alhamdulillah tiada apa-apa.

Kalau tertelan bahaya tak?
Once kita pakai, akan rasa tak selesa sedikit dengan air liur terkumpul lagi. 3D Crest White menyatakan tidak berbahaya kalau tertelan tapi kina memang tak telan sebab rasa die tak best. So kina akan diam & buang je air liur yang terkumpul. Hehe. Macam husband kina pakai relax je siap boleh bercakap-cakap.

Pakai braces boleh pakai?
A big NO..Tak boleh sebab yang terlindung dengan besi takkan ada effect..nanti jadi bertompok-tompok kan ngeri tu.

Umur berapa boleh pakai?
Bawah umur 12 tahun tidak digalakan.

Adakah merbahaya kepada enamel gigi?
Tidak. 3D Crest White sudah diformulakan utk tidak menjejaskan enamel gigi. Kandungannya sama seperti anda pergi berjumpa dengan dentist utk memutihkan gigi (which is more expensive!)

Kina telah mencuba beberapa produk pemutih gigi antaranya Col**** & Pe*** W**** tetapi resultnya tak seobvious 3D Crest Whitestrip ni. Harapnya berpuas hati dengan tips & jawapan-jawapan ni. Thank You!


Sharing is sexy!









4 comments:

My SEO said...

Thanks for sharing this information. Like that blog.
Crest Whitening Strips

Aimi Hakim said...

Kina...amy share k..tQ =)

johnson jeery said...

Finally, an issue that I am passionate about teeth whitening. My opinion about this subject very attractive.
teeth whitening kits

Lee Yana said...

salam. mane nk dapat product putih gg tu?

 

Track Your Shipment Here

MESSAGE FROM THE OWNER


I'm using all my products in this blogshop so don't hesitate to ask about my experience.

I'm not an authorized reseller for 3D Crest Whitestrips since I buy them from oversea based on demand so buy at your own discretion.

Just email me at shakina.farhan@yahoo.com for any inquiries..

Within 24 hours if there is no reply, kindly post a comment in this blog because your email might be lost in spam.. tq..